Vegetarisch budgetrecept 

Bladerdeegpizza met groente
Makkelijk, voorjaar, budget

  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 courgette, in schuine plakken
  • 4 tomaten, in plakken
  • 1 gele paprika, in ringen
  • 100 gram geraspte kaas

Oven voorverwarmen op 225 ºC. Op de bakplaat de bodem met opstaande rand maken door deegplakjes naast elkaar te leggen en naden goed dicht te drukken. Met een vork enkele gaatjes in het deeg prikken. Deegbodem in de oven 5 minuten voorbakken. Pesto door de crème fraîche roeren en mengsel over de deegbodem uitstrijken. Groenten erover verdelen en bestrooien met zout, peper en geraspte kaas. Plaattaart nog ongeveer 15 minuten in oven goudbruin en gaar bakken. Taart uit de oven nemen en warm serveren. Lekker met soep en/of salade.