De stichting en ANBIStichting Goed voor Elkaar is een ANBI; een algemeen nut beogende instelling. Om in aanmerking te komen voor een ANBI registratie moet een goed doel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Als een organisatie is aangemerkt als ANBI mag zij gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen. Donateurs genieten onder bepaalde voorwaarden ook belastingvoordeel, zo kunt u als donateur bepaalde giften aftrekken van uw belastbaar inkomen in de inkomstenbelasting. U kunt hier nagaan of een instelling een ANBI is.

Onze gegevens:

  • RSIN: (Rechtspersonen Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer) : 817838119
  • Stichting Goed voor Elkaar KvK nummer: 220.63.937.
  • Bezoekadres: Bogardstraat 33 4331 BM Middelburg

Bestuursamenstelling:

  • Voorzitter: Bo Beijer
  • Algemeen bestuurslid: Marian van Wingerden
  • Penningmeester, secretaris: Steven de Jong

Beloningsbeleid: Al het werk wordt gedaan door vrijwilligers en alle functies zijn onbezoldigd.

Doelstelling:

De doelstelling van Stichting Goed voor Elkaar is het bieden van hulp bij armoede. Het gebied waarbinnen wij werken is Zeeland. Daarbij is het helpen van gezinnen het speerpunt. De reden hiervoor is dat wij willen voorkomen dat kinderen de gevolgen van armoede moeten ondervinden. Ons werk is inmiddels uitgebreid met hulp aan alleenstaanden die van een minimum leven.

De stichting biedt materiele, praktische hulp in de vorm van huisraad, kleding, speelgoed en dergelijke aan bij de stichting ingeschreven cliënten. Hierbij behoort tot de mogelijkheden dat bij ons ingeschreven cliënten tegen een speciale zeer minimale prijs artikelen kunnen aanschaffen in onze winkel Lotus 2e hands. Iedereen is welkom om bij ons te winkelen maar cliënten hebben voorrang bij bepaalde artikelen. In bepaalde gevallen worden mensen kosteloos geholpen aan benodigdheden. Lotus 2de hands is onderdeel van de stichting. Verder steunt Stichting Goed voor Elkaar organisaties en intiatieven met een vergelijkbare doelstelling binnen ons werkgebied Zeeland door middel van donaties.

Armoede is helaas een gegeven in de samenleving en zeker in deze tijd ondervinden veel mensen hiervan de gevolgen. Het is belangrijk dat we aandacht blijven hebben hiervoor en blijven proberen de gevolgen ervan de verzachten. Het is onze doelstelling daaraan een bijdrage te leveren, we hebben daarbij met name het belang van kinderen voor ogen.

 

Jaarcijfers 2017

Beleidsplan: